16 cellers de la DO Montsant al Fòrum Gastronòmic BCN

Una imatge d'una edició anterior del "fòrum vi", dins el Fòrum Gastronòmic. Foto: web forumgastronomicbarcelona.com
Una imatge d’una edició anterior del “fòrum vi”, dins el Fòrum Gastronòmic. Foto: web forumgastronomicbarcelona.com

La Denominació d’Origen Montsant serà present al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que tindrà lloc del 20 al 23 d’octubre a Fira de Barcelona. 16 cellers de la DO, així com el propi Consell Regulador, estaran emplaçats a l’illa 307-312 (Pavelló 1), amb l’objectiu de promoure els seus productes entre els professionals del món del vi i la gastronomia que s’hi donaran cita.

El Fòrum Gastronòmic és un gran aparador i una plataforma comercial per als cellers de la DO Montsant, donat que és considerat un punt de trobada entre els productors i un ampli ventall de professionals, com són cuiners, empresaris de la restauració i l’hoteleria, distribuïdors, sommeliers, enòlegs, caps de sala i responsables de compres, entre altres.

Aquests tindran al seu abast conèixer a fons la DO Montsant i els seus vins de la mà dels 16 cellers expositors que hi seran presents. Seran aquests:

Cingles Blaus.
Celler de Capçanes.
Celler Cairats.
Cellers Sant Rafel.
Cooperativa Falset-Marçà.
Celler Laurona.
Cellers Capafons-Ossó.
Alfredo Arribas.
Celler Ronadelles.
Vins de Mas Sersal.
Acústic Celler.
Josep Grau Viticultor.
Mas de l’Abundància.
Celler de l’Era.
Celler Malondro.
Celler Cedó Anguera.

A banda de la promoció dels vins per part dels cellers expositors, la DO Montsant durà a terme un seguit de tastos durant els dies del Fòrum Gastronòmic. Aquests tindran lloc a l’aula de tast de la mateixa illa de la DO Montsant. Hi ha programats un tast de garnatxes i carinyenes (dimarts 21, 12:30h), un tast de blancs (dimecres 22, 12:30h), i dos tastos genèrics d’aproximació a la DO (dilluns 20, 17:00h, i dijous 23, 12:30h).

La comercialització de la DO Montsant

Els cellers de la DO Montsant comercialitzen al voltant de 5 milions d’ampolles l’any. Els destins d’aquests vins són principalment el mercat català i l’exportació. L’any 2013, el 53% dels vins es va vendre a Catalunya i un 45% es va vendre a mercats internacionals. Entre aquests, cal destacar els Estats Units (43% de l’exportació), Alemanya (20,08% de l’exportació) i el Japó (9,12% de l’exportació). A banda, Canadà, Suïssa, Dinamarca, Brasil o la Xina, per citar alguns exemples, figuren entre la quarantena de països que van importar vins de la DO Montsant durant el passat any.

Font: DO Montsant.

Web del Fòrum Gastronòmic: http://www.forumgastronomicbarcelona.com/ca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.