El Priorat, present al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

Els delegats de la comarca del Priorat en representació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Priorat van participar en el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG) celebrat al Món Sant Benet a Sant Fruitós del Bages el passat 8 d’octubre. Durant tota la jornada més de 600 participants d’arreu de Catalunya van prendre part en els debats de les ponències i en la redacció del manifest final i les conclusions. En total hi havien 471 delegats designats en representació de totes les comarques catalanes.

El CNGG és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família i el Consell Consultiu de la Gent Gran (CCGG) que se celebra cada quatre anys. L’objectiu principal és definir el full de ruta que ha de guiar les polítiques públiques sectorials a curt i mitjà termini fins a la celebració del següent Congrés. Es tracta de donar respostes als principals reptes, necessitats i inquietuds de les persones grans, tot reflexionant sobre les diverses realitats.

.

Imatge del Congrés celebrat el passat dimecres 8 d'octubre. Foto: web Generalitat.
Imatge del Congrés celebrat el passat dimecres 8 d’octubre. Foto: web Generalitat.

.

Enguany amb el lema “Junts podem!”, el CNGG va debatre dues ponències que van rebre prop de mil esmenes per part dels delegats acreditats respecte les primeres propostes plantejades pel CCGG. La primera ponència duu per títol “Persona, societat i benestar” i mostra el rebuig a qualsevol pas enrere en l’Estat del Benestar. Per això aposta per una distribució més justa de la riquesa i per la incorporació de nous elements que permetin la sostenibilitat del sistema. Així mateix, insta a reforçar la cohesió social amb més protecció social i una atenció centrada en la persona, quelcom que s’ha de fer compatible amb la promoció de l’envelliment actiu i d’entorns més amigables per a la gent gran.

Per la seva banda, la ponència “La Catalunya del futur” advoca, entre d’altres, per la consecució d’un nou pacte social i intergeneracional global en el que cada generació (joves, adults i grans) trobi el seu espai i la seva utilitat en el si de la societat. El document parteix de la premissa que “cap persona hauria de suposar una càrrega per a cap sector ni per a la societat. La definició i l’assumpció dels drets i els deures de cadascú són els paràmetres més saludables per generar respecte, establir canals de participació i proveir l’atenció necessària a qui pugui necessitar-la”.

Font: priorat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.