La malària, una tragèdia vergonyosa. Pedro Javier Marín Garreta

La malària es transmet per la picada d’un mosquit de la classe Anopheles, aquesta malaltia porta a la mort entre 700.000 i 2.700.000 de persones a l’any, sobretot a Àfrica, molts d’ells nens.

Abans de l’any 2013 aquesta malaltia només aconseguia ser curada en un 30% dels casos, però en el mateix any van descobrir la vacuna que va canviar la història de la malaltia, ja que aquesta vacuna té una efectivitat del 100%. Una vacuna que als occidentals se’ns aplica quan viatgem a terres llunyanes, Àfrica sobretot i pel que gràcies a ella, no agafem la malaltia. Existeix una vacuna que cura la malària i és efectiva al 100%, malgrat això, cada any segueixen morint centenars de milers de persones a l’Àfrica i Sud-amèrica. Una vergonya per als països desenvolupats, especialment per als membres del G-20 i en particular els set grans: Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó, Regne Unit i també per a les corporacions farmacèutiques.

És indiscutible que deixen morir a centenars de milers de persones (per qüestions monetàries) quan tenen la solució a les seves mans.

Per a mi es una qüestió de consciència, de la que semblen no tenir els uns ni els altres. Deixar morir a centenars de milers de persones quan poden ser salvades, és per a mi un fet molt greu i un crim contra la humanitat del que hi ha molts responsables, i que fins i tot podria trobar-se el seu espai en la jurisprudència internacional, basant-nos en el fet de la “no assistència a persona en perill”.

Sabem que encara no podem combatre l’Ebola, ja que només coneixem els símptomes, però la vacuna encara no ha estat descoberta. Pel que fa al VIH els investigadors han creat mecanismes en forma de fàrmacs per combatre-ho, i també per quan una malaltia oportunista fa que el virus desperti i es desenvolupi la malaltia (sida), però tampoc tenim vacuna per a la SIDA i al món li toca aguantar tot esperant el descobriment d’una vacuna, igual que per l’Ebola i altres malalties. Considero indignant i una veritable tragèdia, que existint una vacuna contra la malària 100% efectiva, no sigui distribuïda a tots aquells que corren perill de mort únicament perquè els anteriorment esmentats no vulguin sufragar les despeses que comporta.

.

Plasmodium falciparum en sang humana. Foto: wikipedia.org
Plasmodium falciparum en sang humana. Foto: wikipedia.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.