El Consell Comarcal es fa càrrec dels serveis escolars de transport i menjador

El Consell Comarcal del Priorat es fa càrrec un curs més de la gestió dels serveis escolars de transport i menjador

L’inici del curs escolar 2014-2015 ha posat en marxa també la prestació de serveis a la comunitat educativa en aquells àmbits en què el Consell Comarcal del Priorat té competències delegades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquests serveis, que permeten garantir l’accés a l’educació i millorar la seva qualitat, se centren en la gestió del transport i el menjador escolars.

.

L'institut i el col·legi públics de Cornudella. Foto: Arxiu.
L’institut i el col·legi públics de Cornudella. Foto: Arxiu.

.

En el que respecta a transport escolar, el Consell Comarcal del Priorat ha articulat 15 itineraris amb destinació a l’Institut Priorat i l’Escola Antoni Vilanova, a Falset; el SIN Montsant i l’Escola Doctor Piñol i Aguadé, a Cornudella de Montsant, i l’Escola Serra Major, a La Vilella Baixa.

Al voltant de 210 alumnes d’educació obligatòria (primària i secundària) es beneficien de la gratuïtat d’aquest servei, ja que s’han d’escolaritzar en un centre docent fora del seu municipi de residència.

D’altra banda, cal recordar que els alumnes de batxillerat i cicles formatius també poden fer ús d’aquest transport, sempre que hi hagi places lliures en els autocars que cobreixen les rutes i paguin per la utilització del servei.

En el que respecta al servei de menjador, el Consell Comarcal gestiona directament els menjadors escolars d’infantil i primària dels centres Escola Montsant, a La Bisbal de Falset; Escola Serra Major, a La Vilella Baixa, i Escola Antoni Vilanova, a Falset. A banda d’aquests, el Consell Comarcal també té delegats, tot i que no els gestiona directament, els menjadors dels centres Institut Priorat, a Falset, i Escola Doctor Piñol i Aguadé, a Cornudella.

En el cas dels alumnes d’ensenyament obligatori que estan obligats a desplaçar-se fora del seu municipi de residència, per inexistència en aquest d’oferta del nivell educatiu corresponent, el servei de menjador és gratuït. En aquesta situació es troben prop de 200 alumnes del Priorat.

Cal recordar que el servei de menjador en els centres educatius de la comarca del Priorat és obert també a la resta dels alumnes, sempre que paguin l’import del servei. En aquest sentit, aquests alumnes tenen dret a sol·licitar els Ajuts Individuals de Menjador que es concedeixen d’acord amb criteris socials, familiars, econòmics i geogràfics.

Per a aquest curs 2014-2015, el 21% dels sol·licitants d’Ajuts Individuals de Menjador han vist concedit l’ajut en el 100% de l’import, mentre que el 27% dels sol·licitants han vist concedit l’ajut en un 50%. Un 30% de les sol·licituds presentades han estat denegades, mentre que la resta, i per motius administratius, estan pendents de resolució.

Font de la notícia: Priorat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.