El Consorci de Residus presenta la campanya "Al capdavant en reciclatge”

La primera fase del projecte costarà uns 800.000 euros i podria suposar un estalvi del 10% del cost de la recollida si es comença a aplicar aquest 2014. Es calcula que aquest nou sistema podria permetre un 10% d’estalvi si el concurs públic s’acaba adjudicant i posant en marxa el servei durant aquest 2014.

Reunió del Consorci de Residus.
Reunió del Consorci de Residus.

El Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta va presentar el passat dimarts 9 de setembre la campanya “Al capdavant en reciclatge”, ja en marxa, que inclou un seguit d’accions destinades a felicitar la ciutadania d’aquestes tres comarques després que, any rera any, destaquin com a capdavanteres en la recollida selectiva a Catalunya. Actualment les tres comarques estan situades entre les sis catalanes que millor índexs registren. La roda de premsa d’aquest dimarts, celebrada a Móra d’Ebre, ha comptat amb la presència de representants de les tres comarques, entre els quals hi havia el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia.

La campanya consisteix, d’una banda, en una sèrie d’actuacions teatralitzades protagonitzades pel personatge de la Ramoneta Pulida i Neta, que du a terme l’espectacle teatral ‘Reciclabaret’ als diferents municipis de les tres comarques integrats al Consorci. D’altra banda, contempla el repartiment, des d’ara fins a Nadal, de cinc lliuraments de fascicles, amb informació sobre el Consorci, la recollida selectiva i el consum raonable.

El president del Consorci, Jordi Jardí, ha aprofitat l’acte d’avui per anunciar la propera substitució dels contenidors de superfície existents, daten de la dècada dels 90 i s’han quedat obsolets, i que seran substituïts per nous contenidors amb una major capacitat i d’un disseny més pràctic i agradable. Aquest canvi també implicarà una substitució del parc mòbil, de manera que els nous vehicles podran recollir fins a tres fraccions de brossa diferents, la qual cosa ha de permetre un estalvi important en el cost del servei. Segons informa la Vanguardia, l’actuació comportarà la compra d’un camió especial compartimentat per poder efectuar al mateix temps la recollida del paper, el vidre i el cartró.

Joan Carles Garcia, per la seva part, s’ha mostrat molt satisfet de la feina realitzada pel Consorci els darrers anys “per haver aconseguit, mitjançant el compromís d’un territori amb molta diversitat de municipis, uns molt bons resultats en la recollida selectiva”. I és que, en el cas del Priorat, la comarca és des de fa uns anys una de les que presenta un major índex de recollida selectiva. La posada en marxa del Consorci i les respectives campanyes d’informació sobre la recollida selectiva dutes a terme als diferents municipis han suposat un augment de la conscienciació col·lectiva dels veïns. I aquesta, alhora, s’ha traduït en un augment del percentatge de residus que es recullen de manera separada. Si l’any 1998 el percentatge de recollida selectiva al Priorat era d’un 7,67%, l’any 2004 arribava al 27,09%, i el 2010 superava el 44,94%.

Els responsables de l’ens pretenen també que els alcaldes dels municipis que han abandonat l’ens “reflexionin” i puguin retornar a l’ens oferint preus “el més raonables de que siguem capaços”. Durant els últims anys, Móra d’Ebre, Ascó i Ginestar han causat baixa, mentre Móra la Nova s’ha incorporat. Aquest estiu, el Consorci ha aprovat una reforma dels estatuts que, sobre el paper, ha de permetre major “participació” en la presa de decisions.

Fonts:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.