Aliança del Consell Comarcal del Priorat i del Baix Camp per fomentar l’ocupació de joves

Al Priorat hi ha 68 joves menors de 30 anys en situació d’atur, un 12% del total registrat

3 joves del Priorat ja han trobat feina en empreses de Falset i Poboleda
El programa ‘Fem Ocupació per Joves’ preveu contractar a menors de 30 anys per un període mínim de sis mesos

 

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud (esquerra), i del Priorat, Joan Carles Garcia (dreta). Foto: S.F. - Diari de Tarragona
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud (esquerra), i del Priorat, Joan Carles Garcia (dreta). Foto: S.F. – Diari de Tarragona

 

Els presidents dels consells comarcals del Priorat, Joan Carles Garcia, i del Baix Camp, Joaquim Calatayud, han signat un conveni de col·laboració per la realització de programes de foment de l’ocupació. Les primeres accions en el marc del conveni se centren en fomentar l’ocupació de les persones joves d’ambdues comarques mitjançant el programa Fem Ocupació per a Joves, del qual és beneficiari el Consell Comarcal del Baix Camp i que està cofinançat pel SOC i pel Fons Social Europeu.

Cal tenir en compte que, segons les darreres dades d’atur registrat al mes de juny, al Priorat hi ha 68 joves menors de 30 anys en situació d’atur, un 12% del total registrat. Al Baix Camp, la xifra és de 2.243 joves menors de 30 anys aturats, un 12% de l’atur registrat.

El programa Fem Ocupació per a Joves inclou accions d’experiència laboral i de formació professionalitzadora per a menors de 30 anys, que siguin demandants d’ocupació no ocupats, que tinguin l’ESO i, preferiblement, experiència laboral. [pullquote]A hores d’ara, 7 joves (3 del Priorat i 4 del Baix Camp) han trobat feina en empreses de Falset, Poboleda, Botarell i Cambrils[/pullquote]A hores d’ara, 7 joves (3 del Priorat i 4 del Baix Camp) han trobat feina en empreses de Falset, Poboleda, Botarell i Cambrils, dins els sectors de la restauració, el comerç, els serveis i el medi ambient. El contracte de treball és per 6 mesos, amb possibilitat de pròrroga.

A més, altres empreses de la Selva del Camp, Alforja i Falset han signat convenis amb el Consell Comarcal del Baix Camp per participar en el programa i han mostrat interès en contractar joves del perfil al qual aquest s’adreça.

Difusió i assessorament als empresaris del Priorat

L’acord de col·laboració entre els dos consells comarcals inclou accions de difusió del programa entre els empresaris del Priorat, i el suport i l’assessorament del tècnic del Consell Comarca del Baix Camp adscrit al programa Fem Ocupació per Joves i de l’AODL del Consell Comarcal del Priorat, tant en la selecció dels joves a contractar com en la tramitació de l’ajut al qual pot optar l’empresa per la contractació. Aquest ajut consisteix en la subvenció del salari mínim interprofessional o la part proporcional per sufragar les despeses corresponents als costos salarials.

El conveni també preveu que el Consell Comarcal del Priorat o el del Baix Camp puguin cedir espais per a la realització de les accions formatives, i que la col·laboració es pugui ampliar a altres programes per al foment de les polítiques actives d’ocupació en les dues comarques.

El conveni no pressuposa cap contraprestació econòmica, a priori, i té una vigència d’un any, prorrogable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.