114 mil euros per al Projecte 'Vi+Net', que dotarà de qualificació mediambiental els cellers

El Consorci Leader Priorat-Baix Camp signa els convenis de col·laboració de la convocatòria Leader 2014

leader_logo

El president del Consell Comarcal del Priorat i del Consorci Leader Priorat-Baix Camp, Joan Carles Garcia, va signar el passat dimarts 15 de juliol els convenis de col·laboració aprovats en la convocatòria Leader 2014 (Ordre AAM/327/2013). La signatura pública, que va tenir lloc a la seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, va estar presidida pel conseller Josep Maria Pelegrí i els presidents dels respectius Grups d’Acció Local.

Set dels deu convenis de cooperació aprovats en la convocatòria Leader 2014 que signats aquest dimarts compten amb la participació del Consorci Leader Priorat-Baix Camp, i un d’aquests es troba, a més, sota la seva coordinació. Es tracta del projecte “Vi + Net”, un projecte amb una inversió total de 114.750€ que pretén revaloritzar la viticultura i la seva aportació al medi ambient, i que dotarà d’una qualificació mediambiental a aquells cellers que incorporin tècniques que contribueixin a la disminució dels Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Per aconseguir aquesta qualificació mediambiental serà necessari que els cellers seleccionats aportin dades que permetin dur a terme el càlcul de les seves emissions de CO2, càlcul que es farà en base a una ampolla de vi escollida pel celler. El projecte “Vi + Net” compta amb la participació de 8 grups d’acció local més i un total de 50 cellers d’arreu de Catalunya.

A banda de la coordinació d’aquest projecte, el Consorci Leader Priorat-Baix Camp participa en 6 projectes més. Són els següents: “Gestió Sostenible Rural”, “Masies + Sostenibles”, “Gustum”, “Odisseu”, “Fem Parc” i “Energia Forest”.

El Consorci Leader Priorat – Baix Camp

El Consorci Leader Priorat – Baix Camp és una entitat pública, de caràcter associatiu i naturalesa voluntària, sense ànim de lucre, creada pel Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Baix Camp que té com a objecte la promoció i el desenvolupament econòmic i social de les comarques del Priorat i el Baix Camp.

En relació amb aquest objectiu general, l’objectiu específic del Consorci és el de gestionar i optimitzar els recursos econòmics assignats en el marc de l’eix LEADER a l’àmbit territorial que comprèn la totalitat dels municipis de la comarca del Priorat i 18 municipis del Baix Camp.

A més dels dos Consells Comarcals, formen part del Consell Rector del Consorci els següents membres, tots ells agents econòmics i socials amb representació en el territori Priorat-Baix Camp:

Consell Regulador de la Denominació d’Origen Siurana
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Avellana de Reus
Associació de Turisme Rural del Baix Camp
Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus
Unió de Pagesos
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Montsant
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat
Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Associació de Petits Hotels i Cases Rurals del Priorat
Agrupació per a la Restauració del Priorat

Fonts:
Consell Comarcal del Priorat (http://www.priorat.cat/)
Consorci Leader Priorat – BaixCamp (http://www.priorat-baixcamp.cat/)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.