El Club Ciclista de Cornudella, al Cim del Tourmalet

Els ciclistes cornudellencs, al mític Tourmalet. Foto: Jordi Argilaga.
Els ciclistes cornudellencs, al mític Tourmalet. Foto: Daniel Argilaga.

El divendres 27 de juny de 2014 sortia de Cornudella una colla de bons amics del Club Ciclista de Cornudella de Montsant en direcció al Tourmalet (França) per tal d’assolir, molt il.lusionats, un nou repte pel club, però amb l’evident desconeixement del que es trobarien, ja que ningú del club havia fet mai abans aquest recorregut.

Els ciclistes es van allotjar a la zona residencial d’Aspin-en-Lavedan, molt propera a la localitat de Lourdes i al bell mig dels Alts Pirineus, i va servir de punt de partida per fer dos etapes.

La primera, dissabte 28, ruta circular de 100 quilòmetres, amb la pujada al mític “Col du Tourmalet” de 2.115m d’alçada i molt conegut per tothom donat que sovint hi passa alguna de les etapes del Tour de França.

La segona, diumenge 29, de 115 quilòmetres “El Cirque de Tromouse” de 2100m d’alçada, menys coneguda però amb un paisatge fins i tot més bonic que l’anterior.

Segons els ciclistes, vàren ser dos etapes dures, sobretot perquè els desnivells més importants s’acumulen en pocs quilòmetres. Tal com algun dels membres del club va descriure molt bé, “emocionava escoltar el silenci de les riuades de ciclistes que pujaven el mític ascens. Tot i la duresa de les proves, era tal la il·lusió que ens empenyia, que en arribar dalt dels cims la cara de satisfacció de tots parlava per si sola”.

El "Cirque de Tromouse". Foto: Jordi Argilaga.
El “Cirque de Tromouse”. Foto: Daniel Argilaga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.