“Fem ocupació per a Joves” nou programa d'inserció laboral al Priorat.

De moment participen quatre empreses de la comarca: l’Hostal- Restaurant Populetus de Poboleda, el refugi Ciriac Bonet de Siurana, la Carnisseria Miró i l’AJ Restaurant de Falset.

El refugi Ciríac Bonet de Siurana.
El refugi Ciríac Bonet de Siurana.

El Consell Comarcal del Priorat ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per col·laborar amb el Programa “Fem Ocupació per a Joves”. L’objecte d’aquest programa és desenvolupar actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral dels joves en situació d’atur, combinant la formació amb la contractació subvencionada per a l’empresa que el contracta.

La subvenció que rebrà l’empresa consisteix en l’import del salari mínim interprofessional (SMI) corresponent al tipus de contracte per jornada complerta o per la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, pels mesos de durada del contracte i per un màxim de 6 mesos. A més, aquests contractes subvencionats són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social per a cadascuna de les modalitats contractuals.

Els joves participants, en el transcurs del programa, rebran experiència professional mitjançant contracte laboral, formació preferentment adaptada al certificat de professionalitat o formació específica adaptada al lloc de treball, així com la tutoria i l’acompanyament en el procés de contractació i formació. Les accions formatives tindran una durada mínima de 120 hores i màxima de 300 hores, i s’ajustaran a les necessitats de les empreses. La persona jove podrà ser contractada mitjançant un contracte per a la formació i aprenentatge o mitjançant qualsevol modalitat contractual d’acord amb la normativa laboral vigent

L’AODL (Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local) del Consell Comarcal del Priorat i el tècnic del programa del Consell Comarcal del Baix Camp han estat informant a les empreses del territori dels avantatges del programa. Ara per ara, s’ha obtingut la participació de quatre empreses de la comarca: l’Hostal- Restaurant Populetus de Poboleda, el refugi Ciriac Bonet de Siurana, la Carnisseria Miró i l’AJ Restaurant de Falset. Actualment, l’Hostal- Restaurant Populetus ha contractat un jove de la comarca en situació d’atur i la resta d’empreses estan en el transcurs de fer-ho.

Les empreses del Priorat interessades en el programa poden adreçar-se a l’AODL del Consell Comarcal, al telèfon 977 83 01 19 o al correu electrònic ptapia@priorat.cat.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu. L’acció de col·laboració de l’AODL del Consell Comarcal del Priorat s’inclou dins del projecte comarcal de promoció i desenvolupament econòmic, formatiu i per l’ocupació del Consell Comarcal del Priorat, projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.