Restauració del "Tríptic de Sant Joan" de Morató Aragonès.

Morato_tripticstjoan001_800
Obra pictòrica “Predicació al Jordà”, forma part del “tríptic de Sant Joan”, tres obres pintades i donades per l’autor Josep Ma. Morató Aragonès el 1968. (Foto: Meritxell Cardona)

 

El “Tríptic de Sant Joan” pintat i donat per l’autor Josep Ma. Morató Aragonès el 1968, ha estat traslladat a la capella del Baptisteri de l’Església de Santa Maria de Cornudella. Es tracta de tres pintures a l’oli que fins ara podien veure’s al cameril de l’Ermita de Sant Joan del Codolar. Les tres pintures son “El Bateig de Jesús”‘, “Predicació al Jordà” i “Sant Joan a la presó”.

Després del consens entre la familia del pintor, els Patronats de l’Ermita de Sant Joan del Codolar i de l’Església de Sta. Maria de Cornudella, es va decidir fer el trasllat a causa de la precarietat en la conservació de les pintures i per la seva seguretat.

Era una voluntat pública de l’esposa i la filla del pintor, que es prengués alguna iniciativa. Finalment, amb l’assessorament i la intervenció professional de la Meritxell Cardona, conservadora-restauradora, qui desinteressadament ha procedit a dur a terme l’estudi i el tractament de restauració pertinent, els quadres han pogut penjar-se novament al seu nou emplaçament, havent estat sotmesos a un procés de neteja, rehidratació, neutralització dels fongs de la superficie i de l’atac de xil.lòfags dels bastidors. Finalment, s’ha reintegrat les pèrdues de la capa pictòrica.

La intenció del Patronat de l’Ermita ara, és realitzar unes reproduccions a tamany real per col.locar-les al seu emplaçament original. I així, homenatjar la voluntat de l’artista, que ja fa vuit anys que ens va deixar. A la capella del Baptisteri, ja s’hi trobaven exposats la figura de talla del Sant Joan Petit i els dibuixos preparatoris del Tríptic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.