Cornudella titlla d’ “intolerable favoritisme” que la Generalitat s’emporti de nou l’ambulància a Prades.

Josep M. Castan tornarà a ser alcalde. ERC guanya clarament a Cornudella, tot i la millora de CiUL’alcalde de Cornudella de Montsant, Josep Maria Castan, ha titllat d’ “intolerable favoritisme” que el Departament de Salut hagi decidit novament i per segon estiu consecutiu traslladar l’ambulància del poble, que dóna serveis a municipis del Priorat i del Baix Camp, a Prades.

L’alcalde ha qualificat el gerent de la Regió sanitària del Camp de Tarragona, Josep Mercadé, “d’absolut incompetent” que amb la seva decisió “perjudica nombrosos pobles del territori”.

Castan, a més, s’ha mostrat “ofès” per la manera com li ha estat comunicada la notícia: el divendres, 28 de juny, a les tres de la tarda, “quan a la Generalitat ja no treballa ningú i l’Ajuntament no tenia capacitat de reacció”. El trasllat es farà operatiu dilluns vinent, 1 de juliol, amb la qual cosa “l’Ajuntament de Cornudella no té cap marge de maniobra per revertir la situació”, ha dit Castan. “És a dir, ens trobem davant d’un cas clar de fets consumats. No han tingut la valentia d’anunciar-nos-ho abans perquè ens hi haguéssim enfrontat frontalment”, manifesta l’alcalde.

Castan també critica el fet que hagi estat un tècnic qui hagi comunicat la notícia a l’Ajuntament, “quan el normal entre dues institucions és que fos el propi delegat qui ho comuniqués”. A més, la ‘notificació’ es va fer per telèfon i no per escrit.

El malestar és encara més evident pel fet que l’Ajuntament ha hagut de solucionar un problema intern que tenia Salut amb l’ambulància: la manca de lloc on allotjar els seus treballadors. “L’Ajuntament ha cedit les seves pròpies dependències municipals de manera gratuïta perquè Salut ens va demanar ajuda ja que no podien tirar endavant una inversió com seria la construcció d’un equipament en condicions per allotjar l’ambulància i els seus treballadors”.

Això ha suposat haver de renunciar a uns espais que són del municipi per poder solucionar el problema que tenia Salut. “I l’agraïment que se’ns fa és deixar-nos sense ambulància”, ha dit Castan.

El conflicte

L’ Alcaldia manifesta que les seves gestions dutes a terme fa uns anys van permetre que Cornudella disposés de servei d’ambulància les 24 hores.

I destaca que durant el govern del segon tripartit, la Generalitat havia decidit que Prades disposés d’ambulància les 24 hores del dia, mentre que Cornudella només en tindria 12 hores. L’alcalde, Josep Maria Castan, s’hi va oposar rotundament, i va decidir fer-ho saber personalment a la consellera de Sanitat, Marina Geli, fins i tot en actes públics on assistís la consellera. L’alcalde va ser present en actes oficials presidits per la consellera a Barcelona o El Vendrell, entre d’altres, on li va fer extensiva la seva oposició a la mesura que es volia prendre.

Finalment, la consellera va atendre les insistents peticions de l’alcalde i va decidir que Cornudella tindria ambulància les 24 hores. Posteriorment es va decidir que Prades tingués també ambulància les 24 hores.

Segons afirma l’ajuntament de Cornudella amb el canvi de Govern de la Generalitat, la Generalitat va optar, en una decisió política per afavorir l’Ajuntament de Prades, deixar Cornudella sense ambulància durant 12 hores.

Aquesta mesura va afectar no només Cornudella sinó un grup de poblacions del Priorat i Baix Camp, com Alforja, La Vilella Alta, La Vilella Baixa, Poboleda, La Morera de Montsant, Scala Dei o Arbolí.

————————————————————

vía Cornudella titlla d’ “intolerable favoritisme” que la Generalitat s’emporti de nou l’ambulància a Prades | TARRAGONA 21.

Una resposta a “Cornudella titlla d’ “intolerable favoritisme” que la Generalitat s’emporti de nou l’ambulància a Prades.

  1. Atenció a les declaracions de l’alcalde de Cornudella a Ràdio Falset, sobretot el segon tall. Cal tenir molt en compte que, a banda d’un servei imprescindible, l’ambulància és el lloc de treball de 7 cornudellencs que treballen a les bases de Cornudella i Prades.
    Si us plau, no juguem tan alegrement amb això:
    http://www.radiofalset.fm/informatius/2013-07-02/el-trasllat-del-servei-dambul-ncia-torna-a-irritar-a-lajuntament-de-cornudell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.