Enxampat un furtiu mentre utilitzava arts de caça prohibits a Marçà.

furtiu06052013_350pxAgents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la comarca del Priorat van enxampar un furtiu mentre utilitzava arts de caça prohibits, concretament llaços, amb la finalitat de caçar o capturar fauna salvatge.

Els fets van tenir lloc en el paratge anomenat les Pedrenyeres del terme municipal de Marçà, dins de l’àrea privada de caça T-10194. El dispositiu de vigilància de la zona es va iniciar durant la segona quinzena del mes de febrer en localitzar un punt situat dins de terreny forestal on prèviament i de manera intencionada i premeditada s’hi subministrava aliment. També s’havia ruixat amb gasoil la soca d’un pi a fi d’atreure principalment els porcs senglars.

Durant els serveis de control de la zona, realitzats en els darrers dos mesos, es va comprovar com d’una manera periòdica s’hi aportava aliment, consistent en blat de moro i ametlles, i s’hi abocava gasoil. Durant el servei d’antifurtivisme realitzat la tarda del dia 18 d’abril, va ser sorprès el paranyer mentre col·locava un llaç d’acer en disposició de caçar.

L’ús d’aquests tipus de parany no selectiu constitueix un possible delicte contra la fauna i pot ser sancionat penalment. La legislació administrativa de protecció dels animals també en prohibeix la venda i la tinença, ja que es tracta d’un art de caça prohibit que pot provocar la mort de diferents espècies animals de la fauna salvatge, tant cinegètica com protegida.

El furtiu va ser denunciat per la tinença i utilització d’arts de caça il·legals, per caçar espècies de fauna salvatge en època de veda (període de reproducció de la fauna salvatge), i pel fet de subministrar aliment als porcs senglars en època de veda. L’actuació va comportar el comís de tots els arts de caça emprats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.