Cornudella, desbordada en la Jornada Gastronòmica

Cornudella web 15/06/2011.- Cornudella de Montsant es va veure desbordada el diumenge per la presència de milers de persones que van seguir la Jornada Gastronòmica que acompanya la Fira d’Artesania, que arribava a la 26ena edició. Més de mil raccions de paella van ser servides, 1.750 desgustacions de vins, i prop d’un miler de tapes que van servir els restaurants del terme municipal. I és que justament la Jornada Gastronòmica oferia la novetat de presentar, junt als estands de degustació de vins dels cellers i bodegues de la vila (de la DO Montsant), un seguit de tapes dels restaurants de Cornudella i de Siurana. L’allau de públic va fer que a les 13 hores ja no quedessin més tapes ni més vi per servir.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament, Salvador Salvadó, ha atribuït al llarg pont de setmana, al fet que els darrers caps de setmana hagués plogut i també que la Jornada Gastronòmica de Cornudella és cada cop més coneguda l’èxit de públic, que ha superat totes les edicions anteriors. Un any més, la colla de paellers de la població presentava el bo i millor de la seva cuina a un visitant cada cop més nombrós i entusiasta, que esperava gaudir no només del dinar, sinó també i sens dubte, del caliu de la gent.

La Jornada Gastronòmica de Cornudella de Montsant consisteix en un dinar de germanor on tots plegats es reuneixen per assaborir dos plats típics de la vila: l’arròs amb conill i els cargols dolços i coents. Dos plats elaborats per un grup de prestigiosos cuiners de la vila, al bell mig de la plaça, a través de dues grans paelles. Els cellers de Cornudella i de Siurana que van prendre part a la Setena Mostra de Vins van ser Baronia de Montsant, Noguerals, Ronadelles, Malondro, Cingles Blaus, Graus de Siurana i Celler Cooperatiu. D’altra banda, a la Mostra Gastronòmica dels restaurants locals hi van prendre part: Can Pep, El Bassot, els Tallers (de Siurana), Al Toll, la Porta del Priorat, La Serra, la Fonda del Racó i el Celler del Montsant. Tots i cadascun d’ells van oferir al públic assistent una degustació en forma de tapa d’algun dels seus plats més característics.

Finalment, més de 50 estands oferien, dins la 26ena Mostra d’Artesania, tot tipus de productes artesanals: embotits, formatges, dolços, salats,ceràmica, bijuteria, seda pintada, terrissa, fusta moldejada, punt de creu, tèxtil, etc.

Text notícia: Glòria Espasa. Fotos: Eli Josa, Carles X. Cabós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.