L'Hotel Mirador de Siurana s'inaugura el divendres 10 de setembre

El projecte s’ha tirat endavant amb una inversió de 2 milions d’euros. Hi assistiran, entre d’altres, el president del Parlament de Catalunya Ernest Benach i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa Josep Huguet

Cornudella web 03/09/2010.- El divendres 10 de setembre de 2010 tindrà lloc a Siurana la inauguració de l’Hotel Mirador de Siurana, situat a les afores del poble, a la carretera de Cornudella (km 7), en el lloc que fins fa poc era conegut pels veïns del municipi com “el xalet del Belga”. El programa començarà amb la desplegada d’una senyera gegant al cingle, davant de l’hotel. A partir de 3/4 d’una del migdia començaran a arribar les autoritats locals, comarcals i nacionals, tot seguit hi haurà una visita a les instal.lacions, i a 2/4 de dues tindrà lloc el dinar d’autoritats al restaurat El Carcaix -el restaurant de l’hotel-. A partir de les tres de la tarda, s’obrirà l’acte al públic en general, amb parlaments dels representants institucionals i la descoberta de la placa inaugural i tallada de la cinta a càrrec d’Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya. Seguidament, brindis amb cava i algun entreteniment del cuiner de l’hotel. Fins al vespre, amics i veïns podràn passar a brindar i disfrutar de la jornada inaugural.

La inauguració comptarà amb l’assitència d’un important nombre d’autoritats i personalitats, a destacar Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya; Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona; Joan Queralt, cap de l’Oficina comarcal del Priorat del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural; i els alcaldes i representants municipals Ramon Roig (Siurana), Josep M. Castan (Cornudella), Misericòdia Montleó (Ulldemolins), Santiago Pons (Prades), Jordi Català (Poboleda), Jordi Juncosa (Arbolí), Núria Crivillé (Morera de Montsant) i Salvador Salvadó (tinent d’alcalde de Cornudella). També hi haurà reprentants del Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona tot i que en el moment de redactar aquesta notícia no han concretat quina serà la seva representació. Tots ells seràn rebuts per Andreu Bartolomé, director de l’hotel Mirador.

Un projecte d’envergadura en un entorn privilegiat, amb una inversió de 2 milions d’euros

La finca, coneguda pels veïns del territori amb el nom del “xalet del belga” va ser construïda durant els anys seixanta del segle passat per Juan Buyse, nascut a Flandes (Bèlgica) l’any 1913. Amant del muntanyisme i autor de diversos llibres sobre el tema, de jove va visitar Siurana, de la que es va enamorar tant que va decidir construir-s’hi una casa. Juntament amb la seva esposa Anita, hi va viure feliçment la resta de la seva vida, fins la seva mort el 26 de juliol de 2002. Aleshores l’any 2007, Francesc Gonzalez, professor Tarragoní i veí de Siurana durant els caps de setmana des de fa anys, va trobar a internet la finca en venda, i es va posar en contacte amb Andreu Bartolomé -propietari del restaurant Siurana- per parlar de la possible compra de la mateixa. I així va començar tot. Segons l’ara director de l’hotel Andreu Bartolomé, la idea “era una bogeria però com si fossim adolescents ens hi vam llançar“. Les famílies es van impregnar del mateix entusiasme, i juntament amb en Josep Maria Bertran, reconegut pediatra amb un fort lligam a Siurana, van comprar la casa. Aquí començà una aventura que, com diu Bartolomé, tenia un objectiu clar: Que la mansió pugués tenir un futur obert a tothom. Després d’intentar, sense èxit degut al seu alt cost econòmic, que esdevingués un espai públic, els promotors de la idea van decidir convertir-ho en un Hotel de gran confort. Poc a poc s’hi van anar afegint accionistes, fins arribar gairebé a la vintena, d’edats compreses entre els vint i els vuitanta anys, i diversitat de professions; mestres, metges, arquitecte, luthier, músic, enginyer, pagesos, restauradora, pastor, enfermers, químic… Costà aconseguir els permisos i el finançament però finalment el BBVA, en plena crisi bancària, s’hi afegí i apostà pel projecte, una inversió de 2 milions d’euros. Les obres van començar a l’octubre del 2009 i malgrat les pluges, nevades i altres entrebancs es va assolir l’objectiu: Inaugurar abans d’un any.

Serveis de l’hotel Mirador i el restaurant Carcaix

L’Hotel va obrir un “període de proves” a mitjans d’agost, que finalitzarà el proper 10 de setembre, durant el qual es pot accedir als diversos serveis de l’hotel amb un preu inferior a l’habitual. El Mirador vol ser un espai per a aquell qui vulgui gaudir de la gastronomia i el vi, en un entorn privilegiat envoltat de cingleres i un paisatge impactant, amb confort i tracte personal i professional. Com diu Andreu Bartolomé “un lloc especial, per desconnectar“, remarcant la idea de que, per la filosofia de l’hotel, no és un lloc adient per venir amb nens de menys de 10 anys, tot i que es faràn excepcions quan es tracti de grups grans o casos concrets.

L’hotel consta de 4 plantes: Planta baixa on hi ha la recepció i el restaurant, planta inferior amb el celler i de la sala de tasts, i les dues plantes superiors on es troben les 6 habitacions, dues d’elles amb terrassa. Aquestes porten el nom de diversos llocs del terme de Siurana: Mas de l’Extremenyo, Molí d’en Salvat, Mas de la Barba, Molí de l’Esquirola, Mas de l’Hereu i Mas d’en Candi. Els preus oscilen entre els 250 i els 120 euros, depenent de l’habitació i la temporada. Pel que fa al restaurant, la carta inclou plats que van des dels Calamarcets de potea a la brasa amb la seva picada (9,75€) fins el Micuit, foie a la brasa amb compota de poma al suc de maduixes balsàmiques (23.50€). El peix que s’ofereix és portat fresc de Cambrils cada dia. L’edifici està envoltat per un bonic jardí, on tres picapedrers van treballar-hi diversos anys, convertint el que era un barranc en un espai per recórrer i passejar envoltats d’espècies mediterrànies. A més, els clients poden gaudir de diverses activitats durant la seva estància, com excursions al barranc del Carcaix (dues hores i mitja), amb servei de guia gratuït entre setmana per als clients de l’hotel; o una visita guiada per la vila i els diferents racons i miradors del poble.

Tant l’hotel com el restaurant estaran oberts els 365 dies de l’any. Hi treballaran de manera fixa cinc persones: El cap de cuina és Jordi Garcia Medina, ex-cuiner de l’hotel Palace de Salou (de cinc estrelles), al qual el projecte li va fer molta il.lusió, entre d’altres motius per considerar-lo ideal per a disfrutar de la bona gastronomia. Al seu costat hi treballaran els cornudellencs Laura Vallverdú (cuina), David Juanpere (coordinador/relacions públiques) i Xavi Figueres, a més del mateix Andreu Bartolomé i la seva esposa Maria Casademunt, que paralelament continuaran regentant el seu anterior restaurant, el Siurana, al carrer principal de la petita vila. L’adreça web de l’Hotel Mirador és http://www.miradordesiurana.cat

Nota: A l’Hemeroteca cornudellenca trobareu aquesta mateixa notícia amb dues fotos més:
http://www.cornudellaweb.com/hemeroteca/2010/siurana_hotelmirador03092010.html
Foto: Vista de l’hotel Mirador, amb la piscina en primer terme (Rafael López Monné).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.