El CEC fa fora Toni Arbonés, guarda del refugi de Siurana, després de vint anys

Cornudella web 26/01/2010.- Toni Arbonés, guarda del refugi de Siurana des de fa vint anys, serà desallotjat del refugi després d’un procés judicial que ha acabat donant la raó al Centre Excursionista de Catalunya (CEC). El refugi Ciriac Bonet de Siurana, situat a 737 metres d’altitud, és propietat del CEC, i des de fa més d’un any aquesta entitat manté un frec a frec amb el guarda, a qui el CEC va denunciar per mala gestió. De fet, el contracte d’arrendament que vinculava Toni Arbonés amb el refugi va expirar l’any 2008; a partir d’aleshores va començar el procés legal que teòricament arribarà al seu final abans de que s’acabi aquest mes, quan en contra de la seva voluntat, el guarda haurà d’abandonar el refugi i entregar les claus de la casa, tal com ordena una sentència dictada pel jutjat de Falset. El Centre Excursionista de Catalunya volia que Arbonés abandonés el refugi l’any 2008, en exhaurir el contracte, ja que segons l’entitat, el guarda en feia un ús privat, en comptes d’explotar-les exclusivament com a refugi i, a més, els horaris no es corresponien amb el servei que ha de proporcionar el refugi.
Per la seva banda, Toni Arbonés lamenta el desenllaç, i se sent indignat perquè diu que el CEC i els nous arrendataris del refugi volen convertir-lo en un negoci de restauració o de “souvenirs”. El guarda, que també és propietari del Càmping Siurana, insisteix que el refugi no dóna per a viure i que la seva dedicació és totalment passional. També recorda que l’any 2003 va posar diners de la seva butxaca en unes reformes, quan va fer la cuina nova, a canvi –segons va pactar amb la junta anterior– de disposar d’un petit habitacle a l’interior del refugi. Amb aquestes reformes les instal·lacions van guanyar serveis, com ara un lavabo i dutxes, però es va reduir la disponibilitat de places, que va passar de 35 a 18.

La intenció del CEC és restablir aviat el servei, probablement a l’estiu, amb la incorporació del nou guarda (sembla que serà un veí de Siurana), un cop s’hagi habilitat l’espai, que s’ha tancat provisionalment.

Foto: El refugi Ciríac Bonet, de Siurana (Carles X. Cabós – Cornudella web). Font informació: El Punt 21/01/2010

5 respostes a “El CEC fa fora Toni Arbonés, guarda del refugi de Siurana, després de vint anys

  1. Com a futur guarda del refugi Ciriac Bonet de Siurana, i per a la tranquil·litat de tots els excursionistes, escaladors, gent de muntanya i qualsevol altra persona que vulgui fer us de les seves instal·lacions, he de dir que el refugi SEGUIRÀ sent un refugi com tots els que pertanyen al Centre Excursionista de Catalunya.La informació que es publica tan en el diari El Punt com a altres llocs, segons la qual i en paraules del Sr. Toni Arbonés, es vol convertir en un negoci de restauració o de "souvenirs", he de dir que és totalment falsa.Per altra banda, vull corroborar que sóc veí de Siurana alhora que propietari de l'Agrobotiga Siurana.Per a qualsevol dubte o aclariment sobre aquest tema, qui ho desitgi es pot dirigir a mi, personalment, o mitjantçant correu electrònic,"agrobotiga@siurana.org" Salutacions, Benet Gimenez Morera

  2. Com a futur guarda del refugi Ciriac Bonet de Siurana, i per a la tranquil·litat de tots els excursionistes, escaladors, gent de muntanya i qualsevol altra persona que vulgui fer us de les seves instal·lacions, he de dir que el refugi SEGUIRÀ sent un refugi com tots els que pertanyen al Centre Excursionista de Catalunya.La informació que es publica tan en el diari El Punt com a altres llocs, segons la qual i en paraules del Sr. Toni Arbonés, es vol convertir en un negoci de restauració o de "souvenirs", he de dir que és totalment falsa.Per altra banda, vull corroborar que sóc veí de Siurana alhora que propietari de l'Agrobotiga Siurana.Per a qualsevol dubte o aclariment sobre aquest tema, qui ho desitgi es pot dirigir a mi, personalment, o mitjantçant correu electrònic,"agrobotiga@siurana.org" Salutacions, Benet Gimenez Morera

  3. SI, si molts aclariments, però la veritat es que el Benet, despres de fer fora al Toni Arbonés, al cap de poques setmanes va deixar el refugi, i ara ho tenen ja una altra gent.

    1. I a mes pagina web en castella i cuand i vas solament parlant en castella i si insistexes aleshores canviant un moment pero tornant al castella.una vergonys i a mes del CEC.

  4. SI, si molts aclariments, però la veritat es que el Benet, despres de fer fora al Toni Arbonés, al cap de poques setmanes va deixar el refugi, i ara ho tenen ja una altra gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.