Un projecte arranjarà els camins del Parc Natural de Montsant en previsió dels grans incendis forestals

El Montsant. Foto: Carles X. Cabós
El Montsant. Foto: Carles X. Cabós

05/08/2005 (Recull de notícies de La Tralla).- El Projecte de Protecció Prioritària del Parc Natural de la Serra del Montsant preveu establir i arranjar una correcta xarxa de camins amb la finalitat de protegir la zona de grans incendis forestals. El projecte ha estat elaborat pels serveis territorials de Medi Ambient de la Generalitat a Tarragona.

La Junta Rectora del Parc Natural de la Serra del Montsant ha encarregat a la Direcció General del Medi Ambient del Departament de Medi Ambient de la Generalitat la segona part del Projecte de Protecció Prioritària del Parc Natural de la Serra del Montsant. Aquest projecte ha estat realitzat per Gabriel Escarré, tècnic comarcal al Priorat dels serveis territorials de Medi Ambient a Tarragona. L’estudi s’ha realitzat en aquesta zona perquè està considerada com una de les zones forestals que pateixen un alt risc d’incendi segons la Generalitat. El projecte, del qual la primera part es va iniciar el 2001, recull les diferents accions que tenen com a finalitat protegir el parc natural dels GIF (grans incendis forestals).

És important tenir arranjat correctament el territori perquè tal i com manifesta Gabriel Escarré, ‘quan el GIF apareix, els mitjans d’extinció com els bombers són del tot incapaços d’apagar un foc. Ens hem de posar al cap que quan hi ha poca humitat, altes temperatures i vent de ponent o de garbí, es donen unes condicions que fan que apagar el foc sigui bastant difícil’.

La redacció de la segona part d’aquest projecte, ha intentat mantenir el mateix criteri que la primera fase, és a dir, protegir la zona del Montsant dels grans incendis forestals. Les adequacions previstes passen per tenir una bona xarxa de camins delimitada correctament. És per això que dins el projecte es preveu arranjar alguns dels camins principals de la zona, unir trams que faltaven per unir per a què no acabin morint, fer franges i construir una bassa a la zona com a punt d’aigua.

El Projecte de Protecció Prioritària ja s’ha començat a executar i s’allargarà fins l’any vinent. Compta amb un pressupost total de 1.105.804,10 euros. El projecte s’ha elaborat amb la col•laboració del Grup de Reforç d’actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers del Departament d’Interior de la Generalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.