Crispació al Consell Comarcal per la pujada de la partida per assistències

Seu del Consell Comarcal del Priorat. (Foto: web Consell Comarcal)
Seu del Consell Comarcal del Priorat. (Foto: web Consell Comarcal)

14 de març de 2005.- La polèmica decisió de l’antic vice-president del Consell del Priorat, el socialista Francesc Rubio, de trencar la disciplina de vot per donar suport a un govern de CiU, fins llavors a l’oposició, ha encetat una nova etapa de crispació a la comarca del Priorat. El primer exemple, els durs retrets intercanviats aquests dies per Govern i oposició referents a l’augment de la partida econòmica dels consellers comarcals per assistència a reunions. L’oposició qualifica d’escàndol la iniciativa mentre el govern replica que cap conseller cobrarà sous després d’eliminar una partida de 37.636 euros destinada a les remuneracions de l’anterior president i vicepresident de l’ens.

Acord Municipal pel Priorat (format per les formacions d’ERC i Independents pel Priorat) va denunciar públicament la setmana passada els pressupostos de 2005 aprovats fa dues setmanes per CiU i el regidor ‘trànsfuga’, Francisco Rubio, on s’augmenta la partida per assistència a reunions dels diversos consellers de l’equip de govern. El capítol s’incrementa fins als 91.000 euros mentre a l’exercici anterior, 2004, el govern d’Acord i PSC n’hi havia assignat 20.000.

El grup socialista del Consell, reduït de tres a dos consellers, es va afegir a les crítiques qualificant «d’escandalós» l’import destinat a les indemnitzacions que «augmenta fins a un 450 per cent», denunciava el conseller Joan Pere Fernández. Segons aquesta font, l’import per assistències a les comissions o a les juntes de govern s’incrementen en un 150 per cent,«per la qual cosa només l’assistència a les sessions regulades suposarà 40.000 euros».

El Govern de CiU ha replicat immediatament aquestes acusacions, en un comunicat, advertint que «algú malintencionadament s’ha oblidat d’explicar que en els pressupostos del 2004 hi havia una partida de 37.636,20 euros corresponents a sou de presidència (Agusti Masip d’Acord) i vicepresidència (Francisco Rubio del PSC) més la corresponent partida de Seguretat Social que per a l’any 2005 ha desaparegut».

La portaveu del grup d’Acord Municipal, Enriqueta Muntané, ha replicat que en tot cas la suma entre les partides de 37.636 euros i 20.000 euros és encara molt menor a la partida aprovada per CiU en pagaments als càrrecs de govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.