El Parc Natural de Montsant edita pòsters informatius

PN-Montsant256px

Cornudella web 22/02/2005.- El Parc Natural de la Serra del Montsant ha editat tres cartells de gran format (45×65 cm) dedicats a divulgar els valors patrimonials del massís en els seus vessants natural i cultural. Són dedicats, respectivament a la flora, la fauna i el patrimoni cultural.

El dedicat a la flora, elaborat per Roger Pascual, porta per títol Montsant: una illa de biodiversitat vegetal i apunta com la serra del Montsant és un dels espais naturals més ben conservats de les comarques prelitorals catalanes. Aquest fet, unit a la seva situació geogràfica estratègica i a la gran diversitat de substrats geològics i formacions orogràfiques, explica que el Montsant pugui considerar-se com un museu botànic natural. El cartell reprodueix divuit exemples de plantes amb els seus noms científics i comuns, mostrant algunes denominacions locals.

Pep Gener i Ricard del Río han estat a càrrec del cartell Montsant: fauna salvatge que inclou una quinzena de fotografies de les aus com l’àliga perdiguera, el falcó pelegrí o el mussol mamífers la mustela, el conill, la cabra salvatge… amfibis o rèptils més representatius d’una riquesa faunística excepcional que troba refugi en el relleu abrupte i de difícil accés.

Finalment, el cartell Montsant: patrimoni cultural, elaborat per Salvador Palomar mostra com la presència humana, continuada al llarg dels segles, ha generat un interessant patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric i etnològic que il·lustren l’esdevenir de la història en el territori.

Les fotografies mostren des d’una punta de fletxa de sílex o destrals neolítiques de pedra polida, fins a una campana feta reaprofitant una bomba de la guerra de 1936-39, passant per exemples de construccions populars o edificis com la cartoixa d’Escaladei o l’ermita romànica de Sant Bartomeu (Ulldemolins).

L’edició del cartells ha anat a càrrec de Parc Natural, departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, amb la col.laboració de la Diputació de Tarragona.

Font: Carrutxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.