La companyia sevillana de teatre 'Cámara Negra' presenta 'Otelo' a l'Artesana

El teatre de l'Artesana, a Falset.
El teatre de l’Artesana, a Falset.

.

Divendres 30 d’abril de 2004, PrioratDigital.- Dins la programació cultural enmarcada a la 9a Fira del Vi de Falset (VIOFF 2004), demà dissabte a les 22’30 hores, la Cia. Cámara Negra, de Sevilla, representarà l’obra “Otelo”. L’obra està basada en la dramaturgia original “La Tragedia de Otelo, el moro de Venecia” de William Shakespeare. Camara Negra ha realitzat una versió molt personal de l’obra, que sorgeix més de la seva investigació en els processos escènics que de la representació literal del text que acaba matant Shakespeare, reinterpretant l’obra des d’un punt de vista personal.

La protagonista de l’obra és la lluita impossible per separar la veritat i la mentida, la bondat i la maldat… L’obra no planteja solucions ni respostes, més aviat planteja interrogants que han de ser resolts pels espectadors. Barreja la força del text amb els recursos escènics més contemporanis. El vi utilitzat com fil conductor de la història es presenta com un intèrpret més del drama shakespearià.

La Cia. Camara Negra

La companyia es va fundar l’any 1995 pel seu director, Carlos Alvarez Ossorio. Es caracteritza per una estètica austera i formal, i busca extreure dels més mínims elements el màxim significat, portant les seves propostes fins els seus darrers límits escènics en la cerca i concreció de la seva pròpia línia de treball. Com ells descriuen en la seva web oficial, Cámara Negra descriu així el perquè del seu nom: “Obrir la caixa negra, deixar l’escenari buit, és un símbol de la lluita per alliberar el teatre de tot el superflu. Càmara Negra agafa d’aquí el seu nom, d’aquesta cerca que comparteix, d’aquest compromís auster amb el fet teatral”.

La companyia fuig de la vulgarització de l’art i del malbaratament de mitjans del teatre carent d’idees, i es decanta per l’experimentació i el compromís, trobant cada vegada més nexes d’unió amb el teatre més ritual, marcat pels contrastos i contraposicions: el còmic i el tràgic, el patètic i el sublim…

Els personatges de l’obra estan encarnats per Miguel Angel Karames (Otelo), Paco Fernández (Yago) i Verónica Rodríguez (Desdémona). La direcció i dramaturgia cooren a càrrec de Carlos Alvarez-Ossorio, la música i disseny de so de Francisco José Cuadrado, la fotografia d’Antonio Acedo i Daniel Zamora, i el vestuari és d’Antmuerqse.

La companyia ha rebut molt bones crítiques i guanyat diversos premis, com el Festival Internacional de Cazorla 2003, Circuito Andaluz de Treatro 2003, Red de Teatros Alternativos de España 2003, ó el XIX Festival Theathertage Am See de Friedrichhafen 2003 (Alemanya), entre molts d’altres.

La cita, dissabte 1 de maig a les 22’30, al Teatre de l’Artesana de Falset. Entrada: 10 euros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.