El GEPEC estudia denunciar al Motoclub Priorat per la organització d'una prova enduro

Els serveis jurídis del GEPEC estudiaran durant el dia d’avui si finalment presenten una denuncia a fiscalia per prevaricació dels organitzadors i aquells que hagin donat autorització a la prova enduro que es va celebrar ahir diumenge als termes municipals de Rasquera, Miravet, Benifallet i Ginestar.

.

Imatge d'arxiu.
Imatge d’arxiu.

.

Dilluns 26 d’abril de 2004, PrioratDigital.- El GEPEC-Ecologistes de Catalunya podria denunciar al Motoclub Priorat per l’organització d’una cursa de motos que es va dur a terme ahir diumenge dins els termes municipals de Rasquera, Miravet, Ginestar (Ribera d’Ebre) i Benifallet (Baix Ebre). Tanmateix, els ecologistes també estudiaran denunciar als estaments que hagin donat autorització per a realitzar aquesta prova enduro, entre ells l’ajuntament de Rasquera.

Segons el GEPEC-Ecologistes de Catalunya, la prova no va obtenir l’autorització corresponent de la Delegació Territorial de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre, indispensable per a la seva realització. Els organitzadors van variar el traçat original de la cursa, i van presentar una darrera proposta només tres dies abans de la realització de la prova, tot i que aquesta podria continuar sent il.legal al passar per camins d’amplada inferior a la permesa per la llei (4 metres).

La prova enduro es va portar a terme a la serra de Cardó, espai natural en bona part inclòs al PEIN (Pla d’Espais d’Interés Natural). Els ecologistes afirmen que “el Moto club del Priorat, organitzadora d’aquesta cursa, per tal de dificultar l’aplicació de la llei i els pertinents controls per part del Departament de Medi Ambient, ha anat presentant diverses propostes de recorregut totes elles afectant a la serra de Cardó i a espais d’altíssim valor ecològic. L’ultima proposta ha estat presentada just tres dies abans de la realització de la prova, dificultant en gran mesura les inspeccions i comprovacions del Departament de Medi Ambient prèvies a la possible autorització”. Així mateix, aquesta prova enduro “vulnera clarament allò que s’estableix a la llei 9/1995, de 27 de juliol, de regulació de l’accés motoritzat al medi natural i al corresponent Decret de desenvolupament d’aquesta llei. En aquest ordenament jurídic es determina la prohibició de circulació motoritzada camp a través o fora de les pistes o dels camins delimitats a aquest efecte i pels tallafocs, les vies forestals d’extracció de fusta i els camins ramaders, i pel llit sec i per la làmina d’aigua dels rius, els torrents i tota mena de corrents d’aigua. La mateixa llei prohibeix, de forma genèrica, la circulació motoritzada per pistes i camins forestals de menys de 4 metres d’amplada pels espais del PEIN i per tots els terrenys forestals”.

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya considera especialment greu l’actitud de l’ajuntament de Rasquera, per haver donat autorització i promocionar una cursa “clarament il·legal”. Pel que fa al Motoclub del Priorat, els ecologistes consideren també “especialment greu” la reincidència d’aquesta entitat en la organització de curses il·legals. L’antecedent més proper va ser la cursa celebrada ara fa uns cinc mesos a Pinell de Brai (Terra Alta), arran de la qual el Departament de Medi Ambient va interposar dues denúncies contra els organitzadors. El GEPEC també considera greu el paper de la Federació Catalana de Motociclisme, per donar cobertura legal i econòmica a la celebració d’aquestes curses. En aquest aspecte, cal dir que la Federació va ser informada de la decisió de no autoritzar la prova per part del Departament de Medi Ambient, però tot i això, el delegat d’Enduro de la Federació Catalana de Motociclisme, Xavier Llasat, va decidir celebrar la cursa igualment, i que la Federació assumiria el pagament d’una possible sanció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.