El Parc Natural del Montsant publica el seu primer butlletí informatiu


PN-Montsant_570px

.

Dimarts 30 de març de 2004, PrioratDigital.- El Parc Natural de la Serra del Montsant ha editat el seu primer butlletí informatiu, que porta per títol “El Parc Informa”. En ell s’informa de les diverses actuacions i tasques que s’han anat portant a terme durant l’any 2003.
Segons el butlletí, les tasques efectuades l’any passat per la brigada del parc han estat dirigides a la millora i manteniment dels següents senders, coves i fonts del parc: Serrall del Grau i Cova Foradada (La Bisbal de Falset); camí de la sèquia de la vila, font de la Covaloca i la Covassa (Cabacés); grau del Tomaset Gr-174-1, antic camí de Sant Joan del Codolar, camí de la llisera fins Sant Joan del Codolar i construcció d’una tanca mòbil a la pista de la Mare de Déu (Cornudella de Montsant), pont per creuar el riu Montsant per la coma negra, camí de la coma closa, neteja de la vegetació que envaïa la pista de St. Salvador i camí dels Clots-Coma negra (Margalef); sender i cova de la Grallera, sender i grau dels Barrots i zona de de les tres roques (La Morera de Montsant); grau de la Vilella Alta i grau de la Guineu (La Vilella Alta); grau de la Figuera (La Figuera); sender del peu de la Roca (La Vilella Baixa); camí dels Eixarts, sender del Grau del Corb i sender del Grau del Llop (Ulldemolins).

Pel que fa al tema d’ajuts, els 9 ajuntaments inclosos dins el parc natural han sol·licitat al Departament de Medi Ambient un ajut de 40.000 euros per executar diverses infrastructures relacionades amb el parc, com el condicionament de la zona Aubareda a Cabacés, els punts d’informació de Cornudella i La Vilella Baixa, el condicionament del camí de la Fontanella a La Figuera, l’adeqüació de l’àrea de lleure del pantà de Margalef, l’empedrat del camí de la Grallera a La Morera, la rehabilitació de l’ermita de St. Antoni d’Ulldemolins per a refugi de muntanya i la pavimentació del camí dels Pics a la Vilella Alta. En aquest apartat també s’hi poden incloure la instal·lació de tres panells de fusta tractada, amb forma de caseta, amb informació sobre el riu Montsant, que estan situats al pantà de Margalef, al Pont Vell de Cabacés i al Mirador de les Cadolles Fondes, a Ulldemolins.

Tanmateix, durant l’any 2003 es van atorgar 47.952,21 euros en subvencions als propietaris de terrenys dins el parc, destinats a la millora dels marges de pedra seca, arranjament d’accessos al parc, captació de punts d’aigua i neteja i manteniment de finques i llocs emblemàtics.

El parc compta actualment amb la col·laboració de l’Universitat de Lleida i la Autònoma de Barcelona sobre diversos estudis de flora i fauna, i amb la Federació Catalana de Caça, que haurà de comunicar al parc els dies en que tenen previst efectuar batudes, i inversament, el parc comunicarà als caçadors sobre totes aquelles activitats programades dins del parc per tal d’evitar la seva confluència. Sense deixar la caça, el parc ha estat repoblat amb perdius autòctones, i també s’està estudiant la possibilitat de col·laborar tècnica i econòmicament -conjuntament amb la Fundació Territori i Paisatge, de Caixa de Catalunya- amb les societats de caçadors que hagin sol·licitat una subvenció per la sembradura de les perdius i la repoblació de conills autòctons. Tanmateix, la Fundació Territori i Paisatge finançarà un estudi d’ictofauna del riu Montsant amb l’inventari de les espècies, distribució i aspectes ecològics.

En aquest butlletí també s’informa sobre la possible creació d’una nova Agrupació de Defensa Forestal (ADF), en la qual s’hi inclourien les poblacions de La Figuera, La Vilella Alta i La Vilella Baixa; sobre les tasques efectuades pel Cos d’Agents Rurals; els camps de treball organitzats durant l’estiu a La Bisbal de Falset i Cabacés, en els quals van participar nens i joves d’entre 8 i 18 anys; o la Casa d’Oficis “Senders del Montsant”, on des del juny de l’any passat s’estan formant 13 joves d’entre 16 i 24 anys per tal de preparar-los per realitzar tasques de recuperació, conservació i divulgació del patrimoni natural i cultural del Montsant.

El butlletí també es fa ressò del concurs “Cercant la Mascota”, que compta amb la col·laboració de diferents escoles de la comarca, i per finalitzar fa un breu repàs a la història del Montsant.

Al final d’aquest butlletí hi ha una petita butlleta retallable, per tal que els interessats en col·laborar amb aquest butlletí puguin fer-la arribar als responsables del parc. L’única pega és que no consta cap adreça per fer arribar la butlleta, per la qual cosa aquesta s’ha d’entregar personalment en els diferents ajuntaments i punts d’informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.