Un incendi a la vora del parc natural del Montsant crema 2’5 hectàrees de bosc

Imatge de l'incendi. Foto: Bombers voluntaris de Cornudella.
Imatge de l’incendi. Foto: Bombers voluntaris de Cornudella.

Divendres 5 de març de 2004, PrioratDigital.- Ahir a la tarda es va produïr un incendi al terme municipal de la Morera de Montsant als voltants de la zona del Mas d’en Racó, indret a tocar del límit del Parc Natural del Montsant i pròxim al terme municipal de Cornudella de Montsant. L’incendi, que va cremar 2’5 hectàrees de bosc, va tenir el seu orígen en una crema controlada de deforestació que s’està portant a terme en una de les finques properes.

Al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, el camió i el BRL (Bomba Rural Lleugera) del parc de bombers de Cornudella van sortir cap al lloc de l’incendi, on van arribar pocs minuts després, degut a la proximitat de la zona afectada. Els bombers van estudiar la situació i van començar a atacar el foc per la part més propera al Parc Natural. Poc després va arribar el camió del parc de bombers de Prades, i seguidament van arribar més efectius provinents dels parcs de Falset, Reus i Gandesa, així com un vehicle de comandament provinent de l’Hospitalet. En l’incendi també van participar mitjans aèris, amb una avioneta i un helicòpter.

La directora del Parc Natural del Montsant, Neus Miró, va estar en tot moment per la zona, tot i que finalment l’incendi va poder ser controlat sense que afectés el parc natural. Tanmateix, l’alcalde de Cornudella de Montsant també va viure de primera mà els aconteixements, donat que va participar en les tasques d’extinció com a bomber professional -la seva feina habitual-, tot i que ahir tenia festa.

Al voltant de les set de la tarda l’incendi es va donar per controlat, i alguns dels vehicles de bombers, així com un bon nombre de veïns de La Morera i Cornudella de Montsant, van abandonar el lloc. Tot i això, com és habitual, els bombers van estar vigilant i remullant tota la zona cremada fins entrada la matinada d’avui divendres.

La zona cremada, molt pròxima al límit del parc natural, estava en procés de deforestació per tal de deixar terreny per plantar-hi vinya. Sembla ser que els operaris encarregats de la tasca han encès foc per cremar brossa forestal i el foc s’ha extès més enllà del control dels treballadors, moment en el qual s’ha donat la veu d’alarma. La ràpida actuació dels equips d’extinció d’incendis van ser claus per impedir que el foc s’extengués en direcció al parc natural, fet que corrobora la importància que tenen els parcs de bombers voluntaris pròxims al Montsant, molt més ara que aquest va ser declarat Parc Natural.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.