La Morera de Montsant: Rescatats de matinada quatre excursionistes que s’havien perdut al Montsant.

Els excursionistes es van extraviar a la mateixa zona on el passat mes de novembre es va perdre un altre grup de 12 persones. La intensa boira i la caiguda de la nit va propiciar la pèrdua d’orientació dels excursionistes.

Dilluns 23 de febrer de 2004, PrioratDigital.- Un grup de quatre excursionistes barcelonins va ser rescatat sa i estalvi durant la matinada de diumenge pels bombers de Cornudella de Montsant, després d’haver-se perdut al Montsant, on van anar per escalar la Vía Ferrata, situada cap a la zona entre el grau de la Grallera i el grau de Salfores, al terme municipal de la Morera de Montsant. Es va donar la circumstància que un dels excursionistes és diabètic, fet que va provocar que també s’activés l’ambulància i el metge de guàrdia del CAP de Cornudella, on va ser traslladat per fer-li una revisió mèdica.

Segons sembla, els excursionistes es van equivocar de camí en arribar al Piló dels Senyalets, a la Serra Major, quan en lloc d’agafar el grau que baixa cap al poble de La Morera es van desviar en direcció al riu Montsant, fent cap finalment a la Font de Canaletes, molt lluny del seu destí teòric. El temps, molt humit i amenaçant pluja, la caiguda de la nit, i per damunt de tot l’espessa boira -amb una visibilitat aproximada d’uns deu metres, segons els bombers- va provocar la desorientació dels excursionistes. Una vegada arribats a aquest punt, el grup va decidir donar l’avís -vía telèfon mòbil- de que s’havien perdut.

Cap a les 20’15 hores del dissabte, els bombers de Cornudella van rebre l’avís de que un grup d’excursionistes, un dels quals diabètic, s’havia perdut al Montsant. Paral·lelament, el centre d’emergències 061 alertava a l’ambulància i metge de guàrdia. Gràcies a la senyalització de la zona, els excursionistes van poder facilitar la seva localització aproximada als bombers, que una vegada situats damunt del mapa, van sortir del parc a les 20’45 hores. Deu minuts després, el Land Rover del parc de Cornudella amb dos bombers arribaven a La Morera de Montsant, on aquests van deixar el vehicle per continuar a peu, acompanyats d’un veí del poble. La nit, molt fosca, la boira i la humitat van dificultar el trajecte dels bombers fins a la zona on es trobaven els excursionistes, a unes dues hores i mitja del poble. Els bombers van pujar fins a la Serra major pel grau de la Grallera, fins al Piló dels Senyalets, des d’on van agafar el camí que baixa al barranc del Vidalbar, fent cap finalment al Pal del Comellar, lloc on van trobar el quatre excursionistes extraviats. Una vegada es va comprovar el seu bon estat, es va començar pel mateix camí la tornada cap a La Morera, on van arribar cap a dos quarts de dues de la matinada. Allí els esperava l’ambulància, que va traslladar l’excursionista diabètic fins al CAP de Cornudella, lloc on també van fer cap els seus companys. Després d’una revisió rutinaria i sense cap més contratemps, els quatre excursionistes i els seus acompanyants van poder tornar cap a casa sans, estalvis, i amb l’experiència d’haver viscut una aventura amb final feliç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.