Reunió entre la Plataforma del Priorat i el conseller comarcal de Medi Ambient

Josep M. Castan
Josep M. Castan

Dimecres 11 de febrer de 2004, PrioratDigital.- Aquest passat dilluns es van reunir a Falset representants de la PDPNP amb el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep M. Castan. La reunió feta a petició de la plataforma va servir per a establir un canal de comunicació de l’entitat amb el conseller que a l’ens comarcal s’ocupa de l’àmbit més relacionat amb les activitats la plataforma.

Els punts tractats en aquesta primera reunió, a més de la conveniència de col·laborar en tasques de conscienciació mediambiental, han estat:
La reunió de la plataforma amb el conseller de Medi Ambient, S. Milà i la que properament s’ha de tenir amb els delegats territorials i el director general de Medi Natural; l’estat de la qüestió en relació als possibles projectes de centrals eòliques que afectin el Priorat i la necessitat de vetllar per l’acompliment de l’acord comarcal sobre la implantació de l’energia eòlica. En aquest sentit, la plataforma va demanar al conseller que, tal com ja s’ha fet des de la PDPNP, es sol·liciti al govern de la Generalitat tota la informació de què es disposi. També es va parlar sobre l’estat de la qüestió a la comarca sobre el tema de residus, la recollida selectiva i la deixalleria de Falset.

El conseller va informar dels projectes de millora en aquest àmbit, alguns dels quals, com l’agilitació de la recollida de contenidors de reciclatge, ja està en marxa. També es va tractar l’estat de la qüestió sobre el Parc Natural del Montsant i els seus òrgans de gestió, tema que també ha de ser tractat en la reunió que s’ha de tenir amb Medi Natural.

Pel que fa a consideracions més generals, la PDPNP s’oferí a col·laborar en campanyes de sensibilització informació sobre recollida selectiva, reciclatge i reducció de residus, per tal d’avançar en aquest aspecte i fer efectives les millores que des del Consell Comarcal ja s’han encetat en aquest àmbit. Igualment, la PDPNP es va comprometre a elaborar un informe que reculli els punts negres en matèria mediambiental que es puguin detectar a la comarca, per tal de lliurar-lo al Consell Comarcal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.