La reunió entre promotora i ajuntaments per a parlar del parc eòlic dels Segalassos va acabar sense cap acord.

Vilanova-de-Prades_350px
La reunió va tenir lloc a Vilanova de Prades (Conca de Barberà).

Diumenge 21 de desembre de 2003, PrioratDigital.- Finalment representants de l’empresa promotora del parc eòlic dels Segalassos i dels tres ajuntaments implicats -Cornudella de Montsant (Priorat), Prades (Baix Camp) i Vilanova de Prades (Conca de Barberà)- es van reunir el passat dimarts 16 de desembre en aquesta darrera població per parlar d’aquest projecte, després que la reunió prevista la setmana anterior s’hagués d’ajornar per problemes d’agenda.

Finalitzada la reunió, els representants de l’empresa reusenca Catalana d’Energies Renovables SL i els alcaldes dels tres municipis no van arribar a cap acord, després que la promotora presentés una oferta que no va satisfer en absolut les expectatives dels representants municipals.

Segons declaracions de l’alcalde de Cornudella de Montsant, Josep M. Castan, a Priorat Digital, aquest projecte incompliria l’Acord Comarcal per a la implantació de l’energia eòlica al Priorat, com ja ha recordat en diverses ocasions. La mateixa opinió té el regidor de Medi Ambient Xavier Izquierdo, qui a més va afegir que “el projecte del parc eòlic dels Segalassos és incompatible amb el nou model de desenvolupament del municipi, basat en el turisme, els serveis i l’aprofitament dels recursos naturals de què disposem“. Cal recordar que Cornudella de Montsant té bona part del seu municipi inclòs en els parcs naturals del Montsant i Muntanyes de Prades. Josep M. Castan va opinar que “en principi, aquest parc eòlic no es pot fer per diferents circumstàncies, i a més l’oferta de la promotora no és prou atractiva perquè els ajuntaments -almenys el de Cornudella- ni tan sols ens plantegem seriosament la proposta“. Segons ha pogut saber Priorat Digital, Catalana d’Energies Renovables va oferir als ajuntaments uns 55 mil euros anuals (uns 9 milions de pessetes)  i el 0’5% de la facturació -tot a repartir entre els tres municipis-. Castan va ser molt sincer i també va dir que “Una instal·lació d’aquesta mena hauria de suposar que els municipis implicats en traguessin un molt important rendiment econòmic, per poder reinvertir aquests guanys en els mateixos municipis. Si ens fessin una ‘superoferta’ i, per exemple ens donéssin 10 milions -de pessetes- anuals a cada ajuntament, pot ser ens ho pensaríem, però malmetre una part del terme i posar-se en contra de la comarca per tan poca cosa no és ni plantejable“. De totes formes, el mateix alcalde va reconèixer que encara que existís aquesta hipotètica i poc probable ‘superoferta’, abans de decidir res s’hauria de portar el tema al Consell Comarcal i veure què n’opina el poble.

Així doncs, l’empresa promotora haurà de presentar una nova oferta molt més generosa si aspira a que els ajuntaments es plantegin seriosament aquest projecte en els seus respectius municipis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.