Ja s'han iniciat les obres del nou Patronat de Turisme i Punt d'Informació del Parc Natural del Montsant.

Ja s’han iniciat les obres de l’Oficina de Turisme.

Dimecres 22 d’octubre de 2003, PrioratDigital.- Ja s’han iniciat les obres del que sera la nova seu del  Patronat de Turisme de Cornudella de Montsant i Punt d’Informació del Parc Natural del Montsant. El nou edifici, d’una planta, estara situat al carrer Comte de Rius (carretera de Reus), a l’entrada del poble, just a la nova plaça situada davant del Parc de la Vila. La nova seu també farà les funcions de Punt d’Informació Juvenil. Està previst que el nou Patronat estigui llest a començaments de la propera campanya d’estiu. Aquest nou equipament està inclòs dins les noves infrastructures relacionades amb el Parc Natural del Montsant.

Tot i que en principi no estava previst que Cornudella de Montsant disposés d’aquest punt d’informació del parc natural, les posteriors negociacions de l’Ajuntament cornudellenc amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat van permetre canviar la subvenció que aquest departament havia proposat per a l’arranjament i pavimentació del camí del Mas d’en Salvat -uns 40 mil euros-, i destinar aquesta inversió en la construcció del nou equipament turístic, tot i que l’ajuntament hi haurà d’afegir diners per acabar les obres.

Segons el programa d’actuacions i el pressupost per a l’any 2003 -uns 741 mil euros-, aprovat per la Junta Rectora del Parc Natural del Montsant el 14 de maig de 2003 a la Morera de Montsant, les inversions previstes incloïen la construcció d’un punt d’informació a la Vilella Baixa, un aparcament a la Bisbal de Falset, un alberg municipal a Margalef i un refugi a Ulldemolins. Als baixos de l’ajuntament de la Morera de Montsant hi haurà la seu provisional del parc i la rectoria vella s’adequarà per a equipament mediambiental i refugi. També es va proposar recuperar el camí del Montsant, conegut com el grau de la Grallera, que era l’únic accés per on es pujava a la serra major amb els animals de càrrega; condicionar la zona d’entrada i lleure del parc coneguda amb el nom d’Aubarada, a Cabassers; condicionar el camí de la Fontanella, a la Figuera, que dóna accés directe a la pista forestal que entra al parc, i pavimentar el camí dels Pics, a la Vilella Alta.

La construcció del nou Patronat i punt d’informació del parc permetrà a l’ajuntament cornudellenc disposar d’un nou equipament propi -fins ara el Patronat de Turisme estava ubicat en un local de lloguer-, i també permetrà que la vila, situada en un dels principals accessos al Parc Natural, disposi d’un Punt d’Informació situat en un important punt estratègic dels accessos al parc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.