Priorat Digital obté el segell de l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA).

banner_pd120x120Dimecres 15 d’octubre de 2003, PrioratDigital.- Ahir dimarts 14 d’octubre, Priorat Digital va obtenir el segell de qualitat atorgat per l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA), després d’haver superat els controls de qualitat i codi de conducta exigits per l’agència. L’Agència de Qualitat d’Internet és una plataforma creada el 21 d’octubre de 2002, de la qual són socis fundadors importants autoritats independents amb competències a Internet, com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), la Comisión del Mercado de la Telecomunicaciones (CMT), el Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA) i el Consejo Audiovisual de Navarra. D’aquesta forma, Priorat Digital és la primera web prioratina que obté el segell d’aquest organisme.

A la demarcació de Tarragona disposen d’aquest segell la xarxa Tinet (amb totes les seves webs Tinet, Tinetdigital, Tinetagenda i la Bitblioteca Digital Tarraconense), OASI (Organisme Autònom per la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona) i l’Ajuntament de Salou. Fora de les comarques tarragonines, altres webs catalanes amb el segell de qualitat d’IQUA són, entre d’altres: WICCAC (Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics), Vilaweb, 3xl.net, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, Bergueda.org, Cat365.net, Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), Com Ràdio, Diputació de Barcelona, Feshocat.net, la Fundació Catalana per a la Recerca, Telenoticies.com, Catalunyainformació.com, o la mateixa web de la Generalitat de Catalunya (gencat.net). Es pot consultar el llistat de webs amb el segell de qualitat a la web oficial de l’Agència de Qualitat d’Internet (http://www.iqua.net).

El Segell de l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA)
El segell de qualitat IQUA, és una garantia del nivell de qualitat de las pàgines que l’obtinguin. IQUA atorga el segell de qualitat basant-se en els principis generals de l’Agència, així com en els codis de conducta sectorials elaborats pels membres adherits d’IQUA. Periòdicament, totes les pàgines que contenen el segell IQUA són auditades per garantir el respecte a les normes de conducta aprovades pel sector corresponent. Totes les webs acreditades per l’Agencia poden ser identificades mitjançant la presència del segell IQ a la pàgina principal.

IQUA pretén ser un punt de trobada entre els diferents agents de la xarxa, un referent comú per a l’administració, els operadors, els usuaris, les associacions i els tècnics que treballen per a la millora i la qualitat d’Internet, a vegades de manera aïllada i amb interessos no sempre coincidents, en un àmbit on tot està relacionat i on les iniciatives unilaterals no són productives. Per això IQUA no és una nova organització sectorial, sinó una plataforma que interrelaciona la tasca que ja estan fent molts altres agents i posa en contacte les diverses voluntats per avançar en el desenvolupament de la societat de la informació.

Per tal d’aconseguir el segell de qualitat d’Iqua, cal connectar-se al web de l’agència, a l’adreça http://www.iqua.net. En aquesta adreça es pot aconsseguir la condició s’associats i a partir d’aquí, un cop l’agència hagi comprovat si la web del sol·licitant compleix tots els requisits, es rep el segell de qualitat que es pot col·locar a la pàgina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.