La Plataforma del Priorat sol.licita una reunió urgent de la comissió de seguiment de l’acord eòlic comarcal.

Dimarts 12 d’agost de 2003, PrioratDigital.- La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat (PDPNP) ha sol·licitat al recentment nomenat President del Consell Comarcal, l’independent Agustí Masip, que convoqui amb caràcter d’urgència la Comissió de Seguiment de l’Acord Comarcal per a la implantació de l’energia eòlica al Priorat. La Plataforma afirma que durant les darreres setmanes “coincidint per enèsima vegada amb l’època on es concentren les vacances estivals, han començat a publicar-se projectes de centrals eòliques que afecten, de forma directa o indirecta, la comarca del Priorat”. Aquests projectes contradiuen les declaracions de Jordi Pujol fetes a la premsa i als representants de la Plataforma, en les que afirmava que al Priorat ja no hi havia projectes de centrals eòliques en marxa. Malgrat això, el 30 de juliol va sortir a informació pública la instal·lació de 18 aerogeneradors als Segalassos, “magnífic espai natural a cavall de Prades i Montsant que, tenint en compte un segon projecte a tocar d’aquest, quedarà absolutament anorreat i degradat”.

Però per al grup ecologista, el més greu del cas és que el representant d’Unió Democràtica dins la Comissió de Seguiment de l’Acord Comarcal per a la implantació racional de l’energia eòlica al Priorat, Jaume Giralt, regidor de l’ajuntament de Cornudella, “mantingués ocult el projecte de central eòlica als Segalassos durant tota la seva gestació, quan és evident que el seu ajuntament n’havia d’estar al cas com a afectat”

D’altra banda, la Plataforma també s’ha posicionat en contra dels dos projectes eòlics a les muntanyes de Puigcerver, que tot i no pertànyer al Priorat, “l’impacte visual que produiran sobre la vall del Cortiella és inassumible”, i alerta que actualment hi ha altres projectes eòlics a les serres de la Figuera i del Tormo dels quals es desconeix el seu estat de tramitació actual. També alerta sobre el projecte que una consultoria de Madrid va presentar a la Comissió de Seguiment, per implantar aerogeneradors als cims de la Pòpia, el puig de la Font i la Sentiu, entre Falset, Pradell i Porrera. La Plataforma rebutja tots aquests projectes “ja que no estan previstos ni consensuats en l’Acord Comarcal”. Sobre els projectes eòlics previstos a l’Acord Comarcal (Gorraptes a Cabassers i Espadelles a Margalef), la Plataforma denuncia un desconeixement total de l’estat administratiu de dits projectes, i assenyala que “la manca d’informació i de transparència continua sent la tònica que ni la calor intensa no fon perquè s’arrela en una manera de fer atàvica que fonamenta el poder en la manipulació interessada de la informació”.

La Plataforma també demanarà, en el decurs de la reunió de la Comissió de Seguiment, que s’insti el Consell Comarcal a sol·licitar al Departament d’Indústria una llista completa dels projectes que, es trobin en l’estat administratiu que sigui, afectin el Priorat físicament o visualment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.