Projecten un parc eòlic a la zona dels Segalassos.

Dimecres 6 d’agost de 2003, PrioratDigital.- L’empresa reusenca Catalana d’Energies Renovables SL, ha presentat a la Generalitat de Catalunya un projecte d’instal.lació d’un parc eòlic a la zona dels Segalassos, als termes municipals de Vilanova de Prades, Cornudella de Montsant i Prades.

El projecte de la central eòlica esta situat entre tres termes municipals de tres comarques diferents: Vilanova de Prades (Conca de Barberà), Cornudella del Montsant (Priorat) i Prades (Baix Camp). Concretament els paratges on estaria ubicada aquesta central són els anomenats Los Segalassos, Puig Ventós i la Castellona, a unes alçades compreses entre els 830-950 m sobre el nivell del mar. El presspost del projecte, que inclou instal.lacions elèctriques, subestació, obra civil i aerogeneradors és de 28.211.048,64 euros (4.700 milions de pessetes). Les seves característiques són una potència de 27 MW, amb 18 aerogeneradors de 1500 KW cadascún, amb una alçada de fins a 85 metres i tres pales de 77 metres de diàmetre.

L’empresa peticionaria, Catalana d’Energies Renovables SL, pertany a la “Asociación de Productores de Energías Renovables-APPA”, i té la seva seu a l’av. Marià Fortuny, 83, 4t, de la capital del Baix Camp. La descripció, especificacions i justificació dels elements que integren el parc estan recollides en el projecte bàsic realitzat per l’enginyer industrial Emili Ribes i Alcover, i visat pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Tarragona amb el núm. 47.791 en data 8 de gener de 2003.

El grup ecologista “Gepec” ja ha fet pública la seva oposició al projecte,  situat dins el futur parc de les Muntanyes de Prades, dins en un paratge de gran interès natural, segons el grup ecologista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.