El refugi de muntanya ‘Ciríac Bonet’ va acollir quasi 1500 escaladors extrangers durant l’any 2001.

Siurana_refugi560px
Foto: Carles X. Cabós / Cornudellaweb.com

Dimarts 11 de març de 2003, PrioratDigital.- Exactament van ser 1483 -només comptant les de nacionalitat extrangera- les persones que van pernoctar al refugi Ciríac Bonet durant l’any 2001. Aquestes dades adquireixen encara més importància degut al seu desconeixement per part del gran públic, inclosos els mateixos veïns del poble i comarca, i pel fet que Siurana només compta amb una vintena d’habitants. No és d’extranyar, doncs, que durant bona part de l’any, persones d’arreu del món siguin majoria absoluta a la vila, fet que li dona a Siurana un ambient cosmopolita únic i incomparable durant pràcticament tot l’any.

A Siurana, lloc de peregrinatge obligat per als practicants de l’escalada, s’hi troben 300 vies d’escalada de les més importants del món. Els escaladors de tot el món ho saben, i les dades del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), entitat que gestiona el refugi, confirmen la gran afluència d’escaladors de tots els països a aquesta meca de l’escalada.

Per mesos, els que van registrar més afluència van ser (ordenats de major a menor afluència): març (338 persones), abril (334), desembre (146), novembre (137), febrer (130), octubre (103), gener (99), maig (90), setembre (76), agost (15), juliol (5), juny (0). Com es pot observar en aquestes dades, l’estiu és l’estació de l’any menys visitada pels extrangers, i per contra, març i abril van ser les que van registrar més pernoctacions, 672 exactament, el que va representar més d’un terç del total anual.

Per països, els alemanys van ser els principals inquilins del refugi els mesos de març (40’30%), abril (36’10%), i octubre (26’30%); els francesos van predominar els mesos de gener i desembre (34’50% i 33’60% respectivament); els anglesos al febrer (42’30%), maig (34’50%) i novembre (26’50%); i els suecs al setembre (25’20%). Els únics cinc visitants del refugi durant el mes de juliol van ser d’Estats Units (100%), i a l’agost van predominar els portuguesos (53’30%). Tot i que no encapçalen el “rànquing” d’ocupació del refugi, a banda de les anteriorment anomenades, hi han altres nacionalitats que van estar presents de forma molt destacada estadísticament durant tot l’any 2001, com Itàlia, Suïssa, Finlandia, Noruega, Holanda i Bèlgica. De forma menys destacada també podem trobar visitants d’Andorra, Austràlia, Brasil, Canadà, Escòcia, Txèquia, Veneçuela i Irlanda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.